maanantai 25. lokakuuta 2010

Tekokynsiä

Olettekos koskaan kokeilleet tekokynsiä? Siis niitä muovisia kynsiä joita voi ostaa kaupasta, ja liimata itse sillä järisyttävän nopeasti kuivuvalla kynsiliimalla? Minä leikin tekokynsillä aika paljonkin joskus lukioaikoina, kuten ihka ensimmäisessä postauksessa kerroinkin. Silloin ne oli todellakin TEKOkynsiä, niistä näki jo kauas että feikit on. Ne oli paksuja, luonnottoman pitkiä, eikä ne pysyneet kovin kauan kynsissä kiinni. Muistan vieläkin hyvin selvästi kuinka ylioppilasjuhlassa odotin omaa todistuksen ja valkolakin hakuvuoroa, ja näpräilin tekokynsiä hermostuksissani. Naps vaan yksi kynsi lähti irti! Koska asussani ei ollut taskua, piilotin irtilähteneen kynnen ylioppilasjuhlan ohjelmalipareen nurkkaan taiteltuun piilotaskuun. Sitten piti ruveta jännittämään sitä että mitä jos reksi kätellessään puristaa kättä niin lujaa että kynsi singahtaa irti siinä paikassa koko juhlakansan edessä! No onneksi niin ei käynyt, ja loput kynnet pysyivät paikallaan loppupäivän.

Laatu on parantunut ilmeisesti näissäkin "leikkivälineissä". Siskon tyttäret tahtoivat tekokynnet häihin. Ensin ajattelin että voi ei nehän on ihan kamalia, kun muistin millaisia ne oli silloin joskus yli 10 vuotta sitten. Mutta väärässä olin! Nehän on tosi hienoja nykyään!



Kuvassa 14-vuotiaan tytön kynnet. Yllätyin miten luonnollisen näköiset niistä tuli. En nyt ole ihan varma minkämerkkiset nämä oli, ehkä Dependit. Kokovaihtoehtoja oli tosi hyvin, näitä sai leikattua lyhyemmiksi ja viilattua, ja kynsiliima piti tosi hyvin. Nämä kynnet pysyi ainakin 2-3 päivää ja suihkureissunkin hiustenpesuineen. Näiden päälle laitoin tuohon tipin rajalle vaaleita kukkatarroja, mutta ne oli lähtenyt irti hääpäivän aikana. Ilmeisesti se pinta on sitten tekokynnessä kuitenkin sellainen, ettei tarrat pysy. Glitterlakka pysyi ihan ok.

Koska joudun töiden takia pitämään kynnet lyhyinä, tekokynsien käyttö voisi tuoda mullekin mahdollisuuden tehdä näyttävämpiä lakkauksia juhlapäiviksi! Onneksi semmonen mahdollisuus on tulossakin jo parin viikon kuluttua... :-)

Mitä kokemuksia teillä tekokynsien käytöstä? Voitko suositella jotain merkkiä?

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Mulla oli omissa rippijuhlissa kesällä sellaset ei nyt kauheen pitkät tekokynnet. oisko ollu Broadwayn. Niissä oli sellasia ihania kukkia ja tykkäsin niistä. Tuntu aika lailla omilta kynsiltä, ja pysy hyvin!! Siinä oli homma saada ne käsistä pois :D
Oon huomannu myös että se liima kuivaa tossa tosi nopeesti, ja jos sitä ihoon menee niin sitä on sitten kiva raapustaa pois! :/
Ja sellaset ihan perus valkoset ranskikset, niihin voi hyvin harjotella lakkauksia, tai lakata kynnet jotenkin monimutkasemmin ja liimata sitten kynsiin ;)

Glitter kirjoitti...

Ilmeisesti se liima vois lähteä asetonilla, tai asetonipitoisella kynsilakanpoistoaineella. Se on kyllä ikävää jos sitä tarttuu ihoon! Mutta kyllä se viimeistään kasvaa pois, tai voihan sen leikatakin pois...