tiistai 28. heinäkuuta 2009

Tästä se lähtee

Kynsiä kynsiä kynsiä! Onko se vähän hölmöä vouhottaa näin vanhana kynsistä, kynsilakoista ja kynsien koristelusta? Ei mun mielestä! :-D


Mun kynsihistoria: ala-asteella ja yläasteella olin intohimoinen kynsienpureskelija. Kynnet ja kynsinauhat oli aina ihan hirveässä kunnossa. Höh, enhän edes silloin tienny mitkä on kynsinauhat! Kynsilakoilla kuitenkin muistkaaseni leikin ajoittain jo silloin... mutta söin kynsiä kuitenkin. Söin myös varpaankynsiä, mistä olin hyvin ylpeä. En siis koskaan leikannut niitä lyhyemmiksi vaan purin!


Muistan että koko ajan yritin lopettaa kynsien syömisen mutta se vaan ei onnistunut. En muista kuinka vanha olin kun varsinaisten kynsien pureskelu väheni, ja aloin ihan kokopäiväisesti syömään kaikkea sitä lihaa mikä kynsiä ympäröi. Todennäköisesti mulla oli vuosikausia krooniset kynsinauhan tulehdukset ynnä muuta, sillä kynsien ympärillä oli aina iho jostain kohtaa vereslihalla.


Lukioaikana, kun muutenkin alkoi meikkaaminen kiinnostaa enemmän, alkoi myös vähitellen kynsien lakkaus ja koristelu. Muistan miten lukion valmistujaispäiväksi olin laittanut hienot valkoiset tekokynnet. Yksi kynsistä lähti irto jo siinä todistuksen ja valkolakin saamista odottaessa. Muistan että rullasin irronneen kynnen valmistujaisjuhlan ohjemalehtisen kulmaan. Sitten aloin jännittää että mitä jos rehtori puristaa kättä kätellessä niin kovasti että loputkin kynnet irtoavat... Noh, kynnet eivät irronneet ja sain valkolakin päähäni!


Lukion jälkeen kun opiskelupaikkaa ei heti irronnut, olin töissä pari vuotta ja silloin oli tosiaankin aikaa leikkiä kynsien kanssa! En silloinkaan vielä osannut hoitaa kynsiä oikein, en esim osannut hoitaa kynsinauhoja tai käyttää alus- ja päällyslakkoja, mutta lakkasin kynsiä kuitenkin ahkerasti! Muistaakseni tutustuin silloin jo kynsitarroihin. Irtokynsiä ja tekokynsiä käytin aika paljon.


Jostain kumman syystä valitsin ammatikseni alan, jossa ei todellakaan voinut käyttää pitkiä kynsiä eikä lakkoja. Eli jo opiskeluaikana kynsien koristelu jäi vähemmälle ja työaikana lakkailin tynkäkynsiäni vain vapaa-aikoina. Esim viikonlopun jälkeen lakat piti aina poistaa ja kynnet oli pidettävä lyhyinä.


Vaikka kynsien takia ei varmaan kannata uraa valita, pikkuinen ääni takaraivossa aina silloin tällöin valitteli sitä että tämän alan takia ei voi kynsiä kasvattaa eikä ostella ja käyttää kivan värisiä lakkoja. Noh, joka tapauksessa kynnet olivat jääneet taka-allalle siihen aikaan.


Vuosi sitten vaihdoin työpaikkaa "kynsiystävällisempään". Aluksi en meinannut tajuta että nyt saa kynnet kasvaa ja loistaa vaikka sateenkaaren väreissä! Viime syksynä kaverin kaveri teki minulle elämäni ensimmäisen manikyyrin ja kertoi siinä samalla miten käsiä ja kynsiä tulisi hoitaa. Eli näin vanhaksi ehdin elää ennen kuin nämä asiat opin! Manikyyristä innostuneena varasin itselleni ajan kynsisalonkiin ranskalaisen manikyyrin tekoa varten, ja siitä tämä nyt vihdoin ja viimein alkoi! Joulu oli tulossa ja olin ihan hurmioissa uusista hienoista kynsistäni! Olin saanut vähän kasvatettuakin kynsiäni, ja todella monet ihmiset kysyivät ovatko nuo akryylikynnet, kun näkivät ranskalaisen manikyyrini. Akryylikynsiä en todennäköisesti tule koskaan ottamaan, jo senkin takia että ne maksavat liikaa, huoltoineen ja kaikkineen.


Muistan että vielä viime syksynäkin kynteni ja kynsinauhani oli huonossa kunnossa. Päätin tehdä niille kunnollisen huollon. Siinä meni 2-3 viikkoa että kynsinauhat olivat siistit. Rasvasin kynsinauhoja ja käsiä säännöllisesti, enkä purrut kynsiä enkä "lihoja". Samassa ajassa kynnet ehtivät kasvaakin ihan mukavasti ja ehkä elämäni ensimmäistä kertaa mulla oli kaikki 10 kynttä samanpituiset! Ei kuivia kynsinauhoja, ei lohkeamia eikä liuskottumisia, eikä tulehduksia! Hurraa!


Joululoman aikana ostin hieman uusia kynsilakkoja. Muutenkin tulee nykyään kaupoissa silmäiltyä lakkapurkkeja taas ihan toisella tavalla.


Keväällä tuli täyteen 30 vuotta. Synttärijuhlia varten kävin taas kynsisalongissa manikyyrissä. Tällä kertaa ei ranskalainen vaan ihan tavallinen.


Keväällä löysin kaupan hyllyltä kynttä vahvistavaa lakkaa ja käytinkin sitä aika usein. Se toimi, kynnet eivät enää lohkeilleet niin usein.


Kesän alussa halusin laittaa sekä varpaiden että sormien kynnet kesäkuntoon, joten kokeilin varpaankynsien geelausta. Se oli kiva kokemus, geelaus säilyi suhtkoht siistinä melkein 2 kuukautta. Hieman olen jo varpaakynsiä korjaillut, tietenkin viilannut lyhyemmiksi ja kirkastanut valkoista tippiä omalla valkoisella lakalla. Varpaankynsien geelauksen lisäksi otin sormenkynsiin ranskalaisen manikyyrin. Kun se alkoi kasvaa pois, kokeilin tehdä ranskalaisen lakkauksen itse. Siitä en ottanut kuvaa, mutta muistaakseni siitä tuli suht siisti. Olen oikeakätinen, joten oikean käden kynsien lakkaus on tuhottoman vaikeaa!!! Mutta toivattavasti harjoitus tekee mestarin.


Muistaakseni ensimmäiset itsetekemäni ranskalaiset lakkaukset olivat pinkillä tipillä ja toiset hopeisella tipillä. Ruisrockiin tein yhdistelmän kultaisesta ja mustasta lakasta. Löysin vanhoja leikkitatuointikuvia, ja seuraavassa manikyyrissä käytin niitä. Pohjana oli läpikuultava lakka, hopeinen tippi, tähdenmuotoinen tatuointikuva nimettömiin ja glitterlakkaa päälle. Se oli mielestäni hieno, kuvaa nyt ei ole. Glitterlakkaa tykkään muuten käyttää tosi paljon! Siitä nimi...


Kun nämä kynsijutut alkoivat enemmän kiinnostaa, aloin etsiä netistä tarvikkeita. Yhden tilauksen olen jo vastaanottanut, jt-cosmeticsin paketissa oli strasseja, picker-upper ja hopeinen koristelulakka ohuella kärjellä. Siitä olen tykännyt kovasti! Sempä takia olen ehtinyt jo tilata vähän enemmänkin erivärisiä koristelulakkoja.


Tässä nyt tulee kuvat kaksista manikyyreistä, jotka olen viime aikoina tehnyt. Muista ei ole kuvia. Mutta toivottavasti tulee jatkossa otettua kaikista tekeleistä kuvat! Kuvista varmasti näkee että ihan aloittelijoitahan tässä ollaan! Käsi ei ole tarpeeksi vakaa, ja jälki on sen mukaista. Tarvisin vinkkeja siitä miten ylimenneet lakat saa siisteimmin pois. En koskaan saa lakkauksen alaosaa eli kynsinauhojen vierustaa siistiksi.




Tässä aluslakkana Mavalan super base, tippinä Mavalan black pari kerrosta vapaalla kädellä. Rajalla Art clubin hologram glitter. Samalla glitterillä vetäisin parit viivat violetistä strassista kärkeen päin. Nimettömässä se em. tähtitatuointikuva. Pysyi ihan kuvin, vaikka iholle olikin tarkoitettu. Päällyslakkana Mavalan top coat fixator. Muistaakseni laitoin myös vähän glitteriä tuon tähden päälle.


Tuon mustan jälkeen taas halusin kokeilla jonkinlaista kuviota sillä glitterillä, vaalena alustan päälle. Tuli aika simppeli, omissa kuvitelmissa oli paljon hienompi kuvio mutta todellisuus on aina jotain muuta. Punaisen sävyisiä strasseja heittelin mukaan myös. Tästä varsinkin näkee että en saa kynsinauhojen vierustoja siisteiksi. Parin päivän päästä varmaan teen taas jotain ihan muuta.