perjantai 13. tammikuuta 2012

Vältä ähkyä!

Vältä hyvä ihminen ähkyä! Tämä on lähinnä note to self...

Parissa viikossa pöhötys/turvotus/pari ylimääräistä mukana pyörinyttä kiloa hävisivät kun olen syönyt melko askeettisesti. Olen siis ihan oikeasti tuntenut nälkää enkä ole nälkääni syönyt itseäni heti ihan täyteen. Nälkään ei kuole. Tai no kuolee joo, mutta se on asia erikseen. Pitkiä aikoja toki ei kannata olla nälässä koska kun itse tuntee nälkää myös lihakset ovat nälissään. Ja nälkäinen lihas ei kehity. Mutta kun sitä nälkää tuntee ja alkaa syömään, niin vähimpikin määrä ruokaa riittää. Ei tarvitse syödä itseään ähkyyn! Vältä ähkyä! Paha paha ähky!

Joskus luin jonkun artikkelin missä listattiin pitkän iän salaisuuksia. Perimät ja geenit ja blaa blaat toki vaikuttaa paljon, mutta artikkelissa mainittiin myös että pitkään eläneet ihmiset ovat tunteneet elämänsä aikana säännöllisesti nälkää ja kylmyyttä. Eli eivät ole syöneet itseään ähkyyn! Ihan mukavasti tuota kylmyyttäkin saa näillä leveysasteilla kokea...

Nyt kun ruokavalio on aika lailla kohdillaan (lähinnä "hyväkarppausta") voi keskittyä liikunnan säännöllistämiseen. Saapa sitä onneksi työkseenkin tehdä mutta eihän se riitä... Niinkuin yksi ryhmäläinen totesi pukuhuoneessa ennen tuntia: "Ei siellä hiki tule. Ne on ihan muita tunteja sitten missä hikoillaan..."

Ei kommentteja: