lauantai 17. maaliskuuta 2012

Kevät!

Kevät on kummallista aikaa. Ihminen, joka inhoaa siivoamista ja tekee sitä vain äärimmäisestä pakosta, saa ihmeellisiä mielitekoja pestä ikkunoita, kantaa talvivaatteita pois silmistä, siivota, järjestellä kaappeja, pestä lakanoita ja mattoja, tomuttaa vuodevaatteita ja tyynyjä, vaihtaa mullat ruukkuihin, vaihtaa verhot... ym! Ja kaikki tämä vain sen takia että aurinko paistaa!

On kyllä toooodella kivaa että lumet sulaa aikaisemmin tänä vuonna kuin viime vuonna. Viime vuonna talvi jatkui rasittavan pitkälle. Nyt tuntuu, että talvi loppui kesken. En ehtinyt harrastaa mitään talviurheilulajeja. Ajattelin jopa luistimien ostamista(!) mutta eipä ollut aikaa. Perinteinen jokatalvinen laskettelureissukin jäi tekemättä. No, ihan sama, kevät tulee! Ja sehän tarkoittaa sitä että kesä tulee! Jei!

Kesällä sitä jotenkin herää henkiin. Talvi menee horroksessa. Eikä se oikeastaan ole ollenkaan hyvä juttu. Olin hetki sitten erittäin hyvällä luennolla, missä puhuttiin hetkessä elämisestä ja elämästä nauttimisesta. Liian usein sitä elää ajatuksissaan jossain tulevassa. Aika tuntuu kuluvan sen takia liian nopeasti. Kun ajatukset on esim kesässä, unohtaa elää talvella. Ja oho yhtäkkiä talvi meni, ihan huomaamatta. Ja sitten päivitellään miten aika menee niin nopeasti.

Ihminen! Elä hetkessä! Nauti tästä hetkestä! Suunnitelmia voi toki tehdä, mutta älä elä elämääsi ennakkoon! Elä se nyt! Tätä nimenomaista päivää et elä enää koskaan uudestaan!

Tein pari päivää sitten ensimmäisen hölkkälenkin talven jälkeen. Tänäaamuna hölkkäsin jo vähän pidempään. Vaikka en ole hölkännyt moneen kuukauteen, askel oli yllättävän kevyt. Annoin itselleni luvan mennä tuntemusten mukaan, ja lopettaa kun siltä tuntuu. 40min tuli täyteen. Olen tyytyväinen! Viime kesänä rakennettu pohjakunto on tallella! Toukokuussa hölkkään 10km. Ja taas ajatukset siirtyi muutaman kuukauden päähän...

TÄNÄÄN on vapaapäivä. TÄNÄÄN hölkkäsin 40min. TÄNÄÄN join ison kannullisen vihreää teetä. TÄNÄÄN menen lämpöjoogaan, kaupungille, ulos syömään ja leffaan. Iltaa en ole vielä suunnitellut, enkä suunnittele! Teen mitä huvittaa!

Ihminen! Tee mitä huvittaa! Älä ota omaa aikaa, sillä kenen muun aikaa elät silloin kun et ota omaa aikaa??? Elät omaa aikaa koko ajan, joten tee nyt juuri sitä mitä huvittaa! :-)

Ei kommentteja: