lauantai 28. toukokuuta 2011

Mantelisämpyläresepti

Gluteenittomat, vähähiilihydraattiset mantelisämpylät ovat korvanneet mulla leivän jo melkein vuoden verran. Reseptiä voi muokkailla jonkin verran, joten niihin ei pääse kyllästymään.

Mantelisämpylät
4 kananmunaa
4 rkl maitorahkaa, turkkilaista jogurttia tai kermaa
4 tl fiberhuskia
4 tl leivinjauhetta
3 dl mantelijauhetta
2 rkl seesaminsiemeniä
150 g juustoraastetta

Lisäksi yleensä laitan muutaman ruokalusikan joko auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä tai porkkanaraastetta.

Vatkaa kananmunat. Lisää rahka/jogurtti/kerma. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen. Lisää lopuksi juustoraaste (ja porkkanaraaste).

Tästä annoksesta tulee yleensä 8 sämpylää. Kahden ruokalusikan avulla taikinasta saa muotoiltua leivinpaperille sämpylän muotoisia kasoja.

Uuniin 225 asteeseen, 7-10 minuuttia.

Nää sämpylät kohoaa hyvin uunissa, mutta sitten ne yleensä lätsähtää litteämmiksi. Lämpiminä ne on tosi pehmeitä ja löysiä, kylminä kankeampia, mutta ei kuitenkaan kovia. Voi esim halkaista ja laittaa paahtokoneeseen.

Näissä on aika paljon rasvaa ja proteiinia per sämpylä, ja vain noin 2 g hiilihydraattia per sämpylä. Mua ei koskaan närästä, mutta kun yhtenä iltana söin noita neljä kappaletta yhdeltä istumalta (jota ei tietenkään olisi saanut tehdä) niin seuraavana päivänä närästi ihan pirusti! Eli tuhteja ovat, yksi päivässä riittää! Ja pitää muuten nälän loitolla kauan! Usein mulle riittää työpäivän evääksi yksi sämpylä.

Näiden päälle on ihanaa latoa paljon juustoa, leikkeleitä, keitettyä kananmunaa, munavoita, graavilohta ym ym...

No nyt tuli nälkä! :-D

Ei kommentteja: