perjantai 27. heinäkuuta 2012

Lasik

Uusi elämä uusilla silmillä on alkanut!

Toimenpide meni hyvin. Pelkäsin ihan horkassa ja pakokauhun vallassa odotustilassa ennen toimenpiteen alkua. Pelko tuli aaltomaisesti, teki mieli juosta kirkuen ovesta ulos. Rauhoittava lääke alkoi haukotuttamaan ja huimaamaan, mitään muita vaikutuksia en huomannut.

Toimenpide itsessään ei juurikaan tuntunut miltään, koska silmiin laitettiin muistaakseni kolme kertaa puuduttavia tippoja. Tuijotin tiiviisti punaista pistettä, joka muuttui punaiseksi klöntiksi kun sarveiskalvoläppä käännettiin syrjään. Luomenlevittimet eivät tuntuneet miltään, kuin ei myöskään läpän tehnyt "poran terä". Pahin ja kivuliain vaihe oli se kun lääkäri repäisi kasvoilla olleen hygieenisen liimalapun irti! Tuntui kuin puolet naamasta ja kulmakarvoista olisi lähtenyt irti! :-D

Kun läppä laitettiin takaisin paikoilleen, silmään laitettiin paljon kosteutta ja lääkäri siveli läpän paikalleen välineellä joka muistutti sivellintä. Se tuntui jopa miellyttävältä. Sitten vielä suojaava piilolinssi silmään ja se oli siinä.

Heti leikkauksen jälkeen näöntarkastuksessa näkö oli jo ajokorttiin oikeuttavalla tasolla. Seuraavaan aamuun pidin muovisia suojaläpysköitä teipattuna silmien päällä ja sitten jälkitarkastuksen jälkeen ei enää tarvinnut murehtia muusta kuin siitä että muistaa laittaa kaikki silmätipat. Lisäksi pitää muistaa olla hieromatta silmiä.

Nyt pari päivää toimenpiteen jälkeen on jotenkin epätodellinen olo. Silmissä ei ole missään vaiheessa ollut punoitusta eikä särkyä. Ihan kuin mitään ei olisi tehty. En edes tajua näkeväni vielä ilman laseja ja piilareita. Tajuan ettei mulla ole laseja päässä, mutta en ehkä tajua ettei mulla ole piilareitakaan. Vasemman silmän näkö on hieman epätarkempi, mutta se todennäköisesti tasoittuu ajan kuluessa.

Valonarkuutta ei oikeastaan ole. Ulkona pidän kuitenkin aurinkolaseja lähinnä suojana ettei mitään roskia lennä silmiin ja koska UV-säteily voi hidastaa paranemista. Ostin kasarimuistoja herättävän hikipannan, ettei hiki valu silmiin treenatessa.

Näin muutaman päivän kokemuksella voin sanoa että ei mitään pahaa sanottavaa Lasik-laserleikkauksesta! Suosittelen kaikille jotka sitä vähänkään harkitsevat! Seeing is cool! :-D

Ei kommentteja: