torstai 3. toukokuuta 2012

Juoksemisesta

Innostuin juoksemisesta kolme vuotta sitten. Nyt olen hurahtanut!

Jotain koukuttavaa siinä on. Nuorempana inhosin juoksemista, koulujen 1500m juoksutestit oli yhtä horroria. Nyt se menisi kevyesti. Täytyypä kokeilla joskus...

Tein taas yhden hölkkäennätyksen. 80min juoksua yhteen putkeen. Kilometrejä siinä kertyi vajaa 9km. Eli etenen melko hitaasti.

Koska hölkkäennätys tuli tehtyä näin alkukesästä, aion kesän aikana ottaa tavoitteeksi juoksutahdin nopeuttamisen. Aion myös monipuolistaa lenkkejä tekemällä pitkiä hitaita lenkkejä, nopeita lyhyitä lenkkejä ja intervalli/sprinttilenkkejä vuorotellen. Intervallien avulla aion yrittää saada juoksuun vähitellen lisää vauhtia.

Ostin uudet lenkkarit. Pronaatiotuet ja pelit ja vehkeet. Heti seuraavana päivänä luin lehdestä, miten pronaatiotuellisia kenkiä ei kannata käyttää jos ei ole selkeästi tarvetta. Pöljä! Olishan mun pitäny tää tajuta... Lohduttauduin sillä, että oleellisinta kenkien valinnassa oli se, että ne tuntui parhaimmilta. Treenaan sisätiloissa Feelmaxeilla, ja niissähän ei ole mitään tukea, joten jalkaterän lihakset saa treeniä siinä. Kiitos, nam, synninpäästö.

Juoksen yleensä Turun jokirannassa. Jokirannasta löytyy kaikenlaista kivaa yleensä kesäisin. Viikonloppuaamuisin rantanurmikoilla pyörii heräileviä bileihmisiä. Tai koko yön jaksaneita. Parhautta on kuitenkin erilaiset tilataideteokset ja tapahtumat. Ja uudet ravintolat! Nytkin Teatterisillan viereen oi ilmestynyt uusi baari ravintolalaivaan, AussieBar! Wohoo! Siitä tulee kesän vakkaripaikka! Tai miksei jo nyt...

Ei kommentteja: