keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Käytä raajojasi vielä kun voit

Myönnän. Olen ilkeä ihminen. Sattuipa yhtenä päivänä töissä, että eräs henkilö (erittäin ylipainoinen ja liikuntaa harrastamaton ihminen) jutteli kanssani hermoista, selkänikamista ja halvaantumisesta. Hän sanoi että neliraajahalvaus olisi kyllä kauheinta mitä hänelle voisi tapahtua. Ja toki olisihan se kauheaa kenelle vain. Mutta, mun teki niin paljon mieli sanoa:
"Miten neliraajahalvaus muka eroaa niin kovin paljon sun tämänhetkisestä elämästä? Joo, toki voit omin jaloin kävellä sohvalta jääkaapille ja takaisin, pääset omatoimisesti vessaan ja pystyt itse kampeamaan itsesi sänkyyn. Mutta siinäpä taitaakin olla kaikki mihin raajojasi käytät."

En toki sanonut näin, vaan sanoin että nii-in, kyllä täytyy olla onnellinen että on terveet raajat ja täytyy vaan käyttää niitä mahdollisimman paljon. Vink vink...

Jos sinulla on terveet raajat, käytä niitä! Liiku! Se saa sinut voimaan paremmin! Se saa sinut näyttämään paremmalta! On niin paljon erilaisia tapoja käyttää tätä kroppaa. Kokeile erilaisia lajeja, opettele uusia taitoja, paranna voimaasi ja kuntoasi, paranna terveyttäsi. Kaikki löytää varmasti lajin josta ihan oikeasti tykkää. Eikä edes haittaa vaikkei koskaan löytäisikään sitä yhtä ja ainutta lajia jota rakastaa. Voi sitä elämänsä käyttää kaikkien lajien kokeilemiseenkin. Sitten voi kuolinvuoteellaan todeta, että parasta lajia en löytänyt, mutta kokeilin ainakin kaikkea mahdollista! Ei sellainen varmasti huono elämä ollut...

Mieti kuinka paljon aikaa päivässä tai viikossa vietät television tai tietokoneen ääressä tai siivotessa. Mitä jos käyttäisit kaiken sen ajan liikkumiseen? Mitä luulet; tuntuisiko sinusta erilaiselta? Näyttäisitkö kenties erilaiselta?

Terveydestä on jauhettu iät ja ajat, samoin hyvästä kunnosta ja hyvästä olosta... Mutta loppujen lopuksi, eikö ihmisen suurin motivaattori liikkumiseen ole ulkonäkö? Me kaikki halutaan näyttää hyvältä. Etenkin alasti! ;-)

Joten käytä raajojasi että näyttäisit hyvältä alasti! Hiiteen terveys... :-D

Ei kommentteja: